Anmeldelser af Juleknas med Kassander

Esbjerg Teaterkreds:

Her fra Esbjerg Teaterkreds skal der lyde en stor tak for 4 flotte opførelser af "Juleknas med kassander". Med denne vidunderlige forestilling - på højt kunstnerisk niveau - har I ikke kun spredt julehygge i Esbjerg, men I har formidlet en kunstart som de fleste af børnene ikke har kendt før og som de blev meget betaget af. Vedhæftet et brev fra en begejstret lærer, som har set forestillingen i fredags, og som gerne vil arbejde videre med musikken. Kan I hjælpe hende??

De allerbedste julehilsner og endnu en gang stor tak

ESBJERG TEATERKREDS

Dokumentation for underskrift haves

 

Jeg var med min 1. klasse i fredags inde og se Juleknas med Kassander - glimrende forestilling i øvrigt. Jeg er blevet nysgerrig på, hvilke musikstykker der helt præcist blev spillet under selve teaterstykket - jeg ved det er fra Mozarts barneår, men kan du finde ud af hvilke det drejer sig om? Vi vil nemlig gerne arbejde videre med musikken i musikundervisningen, så det ville være til stor hjælp for mig, hvis det kunne oplyses. Jeg har selv søgt på nettet - uden held. I øvrigt en glad opfordring: flere af den slags tilbud ville være helt fantastiske! Det var en stor oplevelse for ungerne OG de gamle.

Venlig hilsen

Dokumentation for underskrift haves

Hammergårdskolen:

Denne lille hilsen for at sige en STOR TAK for en fin oplevelse på Hammergårdskolen i fredags, d. 26. november. Trods bortkomst af noder elskede børnene forestillingen, og ingen anden end den stakkels kapelmester opdagede manglen.

Endnu engang tak, og rigtig god jul.

Venlig hilsen

Dokumentation for underskrift haves

Islev Skole:

Pantomimekompagniet forestilling Juleknas med Kassander onsdag d. 8.dec.04 på Islev skole. Efter en kort og klar indledning, som gjorde det tydeligt for børnene, hvad en pantomime er, begyndte løjerne. I et godt tempo gik det bare derudaf, og i 45 min. blev 300 børn (og voksne!) holdt fangen med en sjov og fængslende historie om klassiske trængsler i julen: den sure og pengefikserede fader, den yndige datter, den rare, men let fjollede unge mand, og så selvfølgelig nissen. Det var pantomime, når det er bedst: Perfekt for børn fra børnehaveklasse til 2. klasse, men også de 'større børn' fra 3. klasse var godt med. Skuespillere, som gav os alle en rigtig dejlig oplevelse, fordi de både er engagerede og professionelle i deres virke. Mimik og kropssprog er velovervejet og hele tiden tydelig, så publikum - på alle pladser - kan følge handlingen. Kulisser, kostumer og rekvisitter er enkle, men meget virkningsfulde. Vi vil meget gerne se PantomimeKompagniet igen en anden gang.

Dokumentation for underskrift haves

 

Vores børnehaveklasselærer blev helt henført af musikken, sagde hun. Adskillige af eleverne sagde: Tak for forestillingen på vej ud af døren!! Min sidemand, også lærer, konstaterede tørt efter forestillingen, at hun de første 22 min. fuldstændig havde glemt eleverne. Selv var jeg lige så begejstret for forestillingen. Især var jeg glad for nissens fine mimik. Rigtig mange tak for at det kunne lade sig gøre, at også Islev fik en juleforestilling af de bedre!!

Finder I på at gentage det, er I velkomne hos os.

Dokumentation for underskrift haves

 

Nyager Skole:

Fredag den 10.12.04 fik de mindste elever (0.-4. klasse) samt en masse lærere og pædagoger på Nyager Skole en rigtig dejlig julegave, idet vi blev beriget med en fantastisk smuk juleforestilling, "Juleknas med Kassander". I 2x45 minutter formåede Pantomimekompagniet at få ialt ca. 450 børn og voksne til at være totalt tryllebundet og dermed også musestille – bortset fra de steder, hvor der selvfølgelig var stort behov for at grine. Efter Pjerrot havde holdt sin indledende tale om, hvad der skulle ske, var der ikke mere snak, men kun en rigtig dejlig, rolig og fortællende klavermusik som akkompagnement til diverse trin, bevægelser og sindsstemninger. Alt var utroligt flot timet, og mimikken var fabelagtig god. Kostumerne var flotte og de optrædende var godt sminket. De enkle kulisser var virkningsfulde, og kulisseskiftet foregik på en smuk og stilfærdig måde, så man undgik at føle, at der var ophold i forestillingen. Mange børn kender slet ikke til pantomime og blev vist ret overraskede over, hvor meget man kan give udtryk for på denne måde. Vi håber, at rigtigt mange børn har haft mulighed for at få denne "julegave", og vi tager gerne imod et tilbud en anden gang - også selvom det ikke er jul.

Rigtig god jul og forhåbentlig på gensyn

Dokumentation for underskrift haves

Rødovre Skole:

Vi takker for et par dejlige juleforestillinger, der bestemt var med til at sætte julehumøret igang. Alle børn såvel som voksne nød jeres professionelle teater og sjældent har vi voksne set så mange børn, på en gang, være så koncentreret i 45 min. Pantomimen appellerer afgjort til børn og barnlige sjæle. De basale følelser der udtrykkes gennem kropssprog er noget alle kan forstå og det skærper koncentrationen at der hele tiden er noget man skal holde øje med.

 

Følgende er elevudtalelser:

Bhkl.:

Det var sjov at de ikke talte, men viste det med hænderne.

Faderen var rigtig sjov da han puttede aviser i strømperne og da han skulle dele pebernødder ud.

Nissen var sjov da den var juletræ.

Det var rigtig skægt at Pjerrot og Columbine frøs til statuer.

De var supergoe alle sammen.

Det var skægt da Pjerrot hele tiden bad om slik.

Columbine var rigtig sød da hun bad om slik og blev sur.

Deres dragter var ret specielle,det var ret sjovt.

Nissen var rigtig god til at snige sig væk fra faderen.

De var alle gode.

 

2.C var enige om at det var en spændende forestilling og imponerede over at man kunne spille et helt stykke uden at sige noget.

Det var godt fordi man forstod hele stykket.

Det med hjertet på døren var sjovt.

Det var sjovt at de ikke snakkede.

Stykket havde et godt indhold.

Man så lidt dårligt ind i mellem, når dem foran rejste sig op.

Det var sejt med kulisserne, der kunne drejes.

Flot at de kan stå stille så længe.

Stykket var godt - alt passede sammen.

Det var godt lavet det med døren der smækkede i hovedet på den gamle.

Musikken passede godt til stykket.

Musikken passede til det de lavede. Det var flot.

Endnu en gang Tak fra Rødovre skole

Dokumentation for underskrift haves

Søndergård Skole 1:

Jeg var lige inden jul inde med min 4.klasse for at se jeres forestilling "Juleknas med Kassander". Jeg var tvivl om, hvorvidt børnene var for store, men tog den beslutning , at når vi endelig havde mulighed for at se et stykke med professionelle skuespillere, så skulle vi udnytte muligheden. - Og det var en succes!! Kun nogle få piger sagde bagefter, at det var for"pattet" for dem. Vi fik en fin snak om, hvor svært det måtte være at få det hele til at passe sammen. "Hvor må de have øvet sig meget!", sagde klassen. Det bedste for mig som lærer var, udover at jeg selv glædede og morede mig meget over stykket, at iagttage reaktionerne fra alle børnene, især de mindre børn, som sad forrest. Det var helt tydeligt at de var betaget af jeres stykke. Jeg har også talt med de andre lærere, som var med, og de har alle fået meget positive reaktioner fra deres elever. Konklusion: Helt i top!!!

Hilsen, også på vegne af mine kolleger

Dokumentation for underskrift haves

Vi taler alverdens sprog - uden at sige et ord

mail@pantomime.dk

Pantomime Kompagniet v/ Erik Bachmann | Vodroffsvej 28 1th | 1900 Frederiksberg C

tlf. 33 21 07 58 | mobil tlf. 20 22 07 58