preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload preload


Kompagniet

Født af forbud
Pantomimerne udspringer af Commedia dell'arte, der er en del af skuespillets vugge. Skuespillere og gøglere drog igennem århundreder rundt i Europa og skildrede samfundet i humoristisk og satirisk form til moro for folket og til stor irritation for magthaverne.
Under forskellige påskud forbød man de udøvende at tale fra scenen, i håb om at kunne sætte en stopper for dette uvæsen, men da komedianterne var lige så røgede som magthaverne var spegede, lavede man forestillingerne om så de kunne spilles uden tale. Pantomimerne var født.

Pantomimer og commedia dell'arte var de forrige århundreders bud på soap-opera/TV-comedy. De var baserede på let genkendelige mennesketyper som altid optrådte som samme figur uanset hvad historierne handlede om. Eksempelvis var det ikke ualmindeligt at man aktualiserede historierne blot ved at skifte navnene på de optrædende figurer ud med navne på lokale magthavere og tjenende ånder, sådan som vi også kender det i dag fra satire og revy. Sådanne tiltag gjorde ikke morskaben ringere, om end det ikke altid var helt ufarligt.

Pantomime Kompagniet v/ Erik Bachmann
Vodroffsvej 28, 1. th. 1900 Frederiksberg C.

tlf. 20 22 07 58

mail@pantomime.dk

Drift af Leading Edge